Сплав Західним Бугом учасниками наукового гуртка “Активний туризм”

02.04.2021 | 18:51

Учасниками наукового гуртка «Активний туризм» здійснено сплав річкою Західний Буг на відрізку с. Скоморохи – с. Литовеж (загальна довжина водної частини становить 20 км). Захід організований керівниками гуртка (доц. Гамкало М.З., доц. Романів П.В.), за участі студентів 2 курсу Софії Парійчук, Назара Кречківського, випускників кафедри туризму. Складність водного походу середня, що вимагало від учасників певного досвіду проходження водних маршрутів на байдарках. Протягом сплаву студенти мали змогу здобути навики проходження складних ділянок русла, встановити технічні характеристики плавзасобів, їхніх можливостей, маневрування, особливостей відчалювання та причалювання до берега, організації технічних стоянок, харчування тощо. 

Учасники сплаву досліджували транспортну та інформаційну інфраструктуру сіл Скоромохи, Пісочне та Литовеж; доступність та можливість адаптації території старту та фінішу маршруту для різних видів транспорту. 

З організаторами сплаву з боку місцевої влади (Червоноградська районна рада) обговорено можливість ознакування туристичних водних шляхів, надання інформації стосовно екскурсійних об’єктів на маршруті та залучення студентів кафедри туризму до організації та реалізації такої роботи у літній період часу. Захід проведено також у рамках реалізації навчального процесу, організації неформального навчання з предметів «Активний туризм», «Водні види туризму».