Семінар зі стандартизації в туризмі

27.11.2018 | 09:52

З ініціативи Міністерства економічного розвитку і торгівлі України відбувся всеукраїнський семінар щодо впровадження стандартів у сфері туризму та курортів. Цей захід відбувся 20 листопада 2018 року на базі Київського національного торговельно-економічного університету.

Під час семінару було обговорено діяльність Національного технічного комітету з стандартизації ТК 118 щодо підготовки стандартів туризму, зокрема готельного обслуговування, а також підготовки гідів і провідників для активного і екологічного туризму. У більшості цих стандартів за основу прийняті відповідні документи зі стандартизації Європейського Союзу. Було також представлено стандарти, що розробляються бізнес-асоціаціями для сільського туризму, велнес і СПА. У роботі семінару взяв участь і виступив у дискусіях щодо стандартизації у сільському туризмі старший викладач кафедри туризму Юрій Зінько.

У рамках семінару було проведено екскурсію в Київському національному торгово-економічному університеті – одному з вітчизняних лідерів у підготовці фахівців з туризму і готельно-ресторанної справи. Тут забезпечують підготовку з п’яти спеціальностей за напрямом «Сфера обслуговування» – туризм, готельно-ресторанна справа, ресторанні технології, готельний і ресторанний менеджмент, туристичний менеджмент. Ці спеціальності забезпечені відповідними навчальними класами та лабораторіями. На магістерському рівні впроваджені англомовні спеціалізації з міжнародного туристичного і готельного бізнесу та туристичного і курортного менеджменту. Викладачі кафедри туризму, які організували екскурсію, виявили бажання щодо науково-освітньої співпраці з кафедрою туризму географічного факультету.