Підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Львівського національного університету імені Івана Франка

08.12.2024 | 11:23

Науково-педагогічні працівники кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій (к.т.н., доцент Маслійчук О.Б., к.е.н., доцент Петлін І.В., ст. викладач Максимець О.Б.) взяли участь у програмі підвищення кваліфікації, яка була організована Таврійським державним агротехнологічним університетом імені Дмитра Моторного.
В програмі заходу приймали участь провідні фахівці закладів вищої освіти України, зокрема: Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, Херсонського національного технічного університету, Національного університету біоресурсів та природокористування України, Державного біотехнологічного університету, Дніпровського державного аграрно-економічного університету, Луцького національного технічного університету.
Програма підвищення кваліфікації тривала з 18 по 29 листопада 2024 року.

Метою заходу був професійний розвиток, обмін думками та перспективним баченням напрямів впровадження інноваційних технологій у виробництво харчових продуктів та розвитку харчової промисловості.
Програма підвищення кваліфікації включала два модулі:

  • Модуль 1. Розвиток харчових технологій;
  • Модуль 2. Інновації харчових виробництв.

Учасниками було прослухано низку актуальних семінарів, а саме:

  • Крафтове виробництво як напрямок повоєнного відновлення харчової промисловості Півдня України;
  • Інноваційні технології виробництва функціональних продуктів з використанням альтернативного молока рослинного походження;
  • Чисельне моделювання процесів агропромислового і харчового виробництв;
  • Харчові добавки натурального походження: короткий огляд;
  • Сукралоза: перспективи використання у харчовій промисловості;
  • Перспективи використання рослинних волокон в харчовій промисловості;
  • Чипси з рослинної сировини: інноваційні рішення;
  • Інноваційні технології покращення якості та безпеки олієжирових продуктів;
  • Технології дієтичних добавок із нетрадиційної рослинної сировини та їх використання у виробництві харчової продукції;
  • Насіння нішевих олійних культур ̶ перспективна сировина для харчової промисловості.

За результатами прослуховування семінарів учасники програми проходили підсумкове тестування та були відзначені сертифікатами.