Підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Львівського національного університету імені Івана Франка
Науково-педагогічні працівники кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій (к.т.н., доцент Маслійчук О.Б., к.е.н., доцент Петлін І.В., ст. викладач Максимець О.Б.) взяли участь у програмі підвищення кваліфікації, яка була організована Таврійським державним агротехнологічним університетом імені Дмитра Моторного.
В програмі заходу приймали участь провідні фахівці закладів вищої освіти України, зокрема: Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, Херсонського національного технічного університету, Національного університету біоресурсів та природокористування України, Державного біотехнологічного університету, Дніпровського державного аграрно-економічного університету, Луцького національного технічного університету.
Програма підвищення кваліфікації тривала з 18 по 29 листопада 2024 року.
Метою заходу був професійний розвиток, обмін думками та перспективним баченням напрямів впровадження інноваційних технологій у виробництво харчових продуктів та розвитку харчової промисловості.
Програма підвищення кваліфікації включала два модулі:
- Модуль 1. Розвиток харчових технологій;
- Модуль 2. Інновації харчових виробництв.
Учасниками було прослухано низку актуальних семінарів, а саме:
- Крафтове виробництво як напрямок повоєнного відновлення харчової промисловості Півдня України;
- Інноваційні технології виробництва функціональних продуктів з використанням альтернативного молока рослинного походження;
- Чисельне моделювання процесів агропромислового і харчового виробництв;
- Харчові добавки натурального походження: короткий огляд;
- Сукралоза: перспективи використання у харчовій промисловості;
- Перспективи використання рослинних волокон в харчовій промисловості;
- Чипси з рослинної сировини: інноваційні рішення;
- Інноваційні технології покращення якості та безпеки олієжирових продуктів;
- Технології дієтичних добавок із нетрадиційної рослинної сировини та їх використання у виробництві харчової продукції;
- Насіння нішевих олійних культур ̶ перспективна сировина для харчової промисловості.
За результатами прослуховування семінарів учасники програми проходили підсумкове тестування та були відзначені сертифікатами.