Підсумки наукової інтернет-конференції студентів і аспірантів «Горизонти ґрунтознавства»

18.05.2022 | 14:42

17 травня 2022 року відбулася наукова інтернет-конференція студентів і аспірантів «Горизонти ґрунтознавства».
Це вже друга наукова конференція під назвою «Горизонти ґрунтознавства», яка успішно завершилася, незважаючи на складні умови російської агресії та повітряні тривоги минулої ночі. «Війна обов’язково завершиться нашою перемогою і відновлення ґрунтів, зокрема внаслідок воєнної деградації, стане ще актуальнішим завданням», – про це сказав у вітальному слові засновник кафедри ґрунтознавства і географії ґрунтів, професор Позняк С. П.
З вітальним словом виступили також начальник управління сталого розвитку сільськогосподарського виробництва, інфраструктури і земельних відносин Вус Ігор Теодорович, заступник декана географічного факультету з наукової і навчально-виховної роботи Тиханович Євген Євгенійович, завідувач кафедри конструктивної географії і картографії Іванов Євген Анатолійович.
Відкриваючи конференцію, завідувач кафедри ґрунтознавства і географії ґрунтів професор Паньків Зіновій Павлович подякував за активне долучення до конференції як студентів і аспірантів нашого факультету, так і студентів юридичного та історичного факультетів ЛНУ імені Івана Франка, а також студентів геолого-географічного факультету Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, побажав усім учасникам успіхів та здобуття нових знань і досвіду.
Тематика доповідей аспірантів і студентів стосувалася різних аспектів ґенези, географії та екології ґрунтів, проблем їхнього збалансованого використання й охорони, сучасного стану землекористування, ґрунтових і земельних ресурсів, їхньої оцінки.
На основі досліджень і доповідей молодих науковців невдовзі буде видано збірник матеріалів наукової конференції студентів і аспірантів «Горизонти ґрунтознавства».