«Pets friendly» заклади індустрії гостинності у Львові

21.10.2021 | 12:07

Тема різних аспектів доступності закладів гостинності для усіх категорій відвідувачів та відвідувачок у наш час стає все більш актуальною у прикладних та наукових дослідженнях. Заклади індустрії гостинності, які раді бачити у себе відвідувачів з домашніми улюбленцями, позиціонують себе як «рets friendly», тобто дружні до домашніх улюбленців. Цей тренд у вітчизняному ресторанному бізнесі з’явився нещодавно і стає дедалі популярнішим.

З метою дослідження окремих аспектів цієї проблематики к. г. н., доцент кафедри геоморфології і палеогеографії О. В. Колтун адаптувала тематику проведення практичних занять зі спецкурсу «Тренінгова і науково-дослідна робота» для студентів кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій та залучила у вересні 2021 р. студентів групи ГрГЛ-41с та ГрГЛ-41з (Діана Сподарик, Оксана Макойда, Ростислав Кміть, Цвітана Кісіль, Михайло Ляшовський, Соломія Федоришин) до дослідження доступності кафе і ресторанів на площі Ринок у Львові для відвідувачів і відвідувачок з тваринами. За результатами проведеного дослідження з’ясувалося, що Львів може претендувати на звання столиці гостинності, оскільки 88% з опитаних 24 закладів виявилися «петс-френдлі» (дружні до хатніх улюбленців).
Результати дослідження були представлені на Всеукраїнській науковій конференції «Шості Сумські наукові географічні читання» (Суми, 15-17 жовтня 2021 р.), опубліковані у збірнику наукових матеріалів, а учасники отримали Сертифікати.

Колтун О., Сподарик Д., Макойда О., Федоришин С., Кісіль Ц., Кміть Р., Ляшовський М. Доступність кафе і ресторанів на Площі Ринок у Львові для відвідувачів/-ок з тваринами / О. Колтун та ін. // Шості Сумські наукові географічні читання: Збірник матеріалів Всеукр. наук. конф. (Суми, 15-17 жовтня 2021 року). – Суми: СумДПУ ім. А. Макаренка, 2021. – С. 200-203.

Керівництво кафедри висловлює вдячність доц. О. В. Колтун за проведення змістовних фахово-орієнтованих практичних занять та залучення студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» до науково-дослідної роботи.