Онлайн-семінари з дисципліни «Сільський зелений туризм» за участю експертів і викладачів

06.05.2021 | 11:59

29 квітня 2021 року на географічному факультеті відбувся онлайн-семінар для студентів IV курсу спеціальності «Туризм» з навчальної дисципліни «Сільський зелений туризм» на тему «Перспективи розвитку сільського туризму в Україні» за участі експертів від ВГО «Спілка сільського зеленого туризму України», кластеру сільського туризму «Бойківський колорит» та туристичного холдингу «Karpaty.info». Організаційне забезпечення семінару здійснювали старші викладачі кафедри туризму Юрій Зінько і Світлана Благодир.

Заступник голови правління ВГО «Спілка сільського зеленого туризму України» Ірина Околович представила базові напрями розвитку цієї саморегульованої організації у сфері сільського туризму, яка об’єднує власників агроосель та організаторів сільського туризму. Серед її пріоритетів: інституційна спроможність, діджиталізація, категоризація послуг і навчання суб’єктів сільського зеленого туризму.

Менеджер туристичного холдингу «Karpaty.info»Христина Кундира розповіла про просування сільських садиб на ринку послуг та реалізацію грантових проектів у сфері сільського туризму Карпатського регіону.

Голова кластеру сільського туризму «Бойківський колорит» (Долинський район Івано-Франківської області) Оксана Клебан поділилась практичним досвідом з формування і функціонування кластеру сільського туризму, що об’єднав власників осель, культурно-освітні об’єкти та агротуристичні ініціативи.

Спікери семінару відповіли на запитання студентів щодо організаційно-економічних перспектив вітчизняного сільського туризму.

Одночасно на початку квітня у Києві відбувся вебінар на тему «Актуальні питання освітнього забезпечення сільського туризму в Україні». Він був організований Науково-методичним центром вищої освіти МОН України, де взяли участь викладачі вузів з різних регіонів України. Старший викладач кафедри туризму Юрій Зінько був одним з експертів вебінару, де представив доповідь «Навчально-освітнє забезпечення сільського туризму в Україні».