Нове польсько-українське видання по Розточчю

20.12.2021 | 10:45

Напередодні Нового Року на факультет завітала делегація багаторічних партнерів нашого факультету: Розточанського національного парку (Польща) та Яворівського національного природного парку, що є лідерами заповідної справи на транскордонній височині Розточчя. Заступник директора Розточанського національного парку Тадеуш Грабовскі подарував спільне польсько-українське видання “Система охоронюваних територій Розточчя в Польщі та в Україні: зрівноважений розвиток регіону”. Це вже друге спільне видання географічного факультету, Розточанського національного парку і Університету Марії Кюрі-Склодовської в Любліні, яке представляє транскордонну височину Розточчя.
Видання підготовлено в рамках спільного польсько-українського проекту “Рове-Лове Розточчя – разом попри кордони” (2018–2021), який реалізується обома національними парками в рамках Програми Транскордонного Співробітництва Польща-Білорусь-України.
З української сторони до авторського колективу цього видання увійшли доценти кафедри раціонального використання природних ресурсів і охорони природи Ірина Койнова та Павло Теліш, а також інженер навчальної лабораторії “Атласного і тематичного картографування” Оксана Шевчук. Від імені делегації Розточанського національного парку було подаровано комплект нового видання для бібліотек міста Львова. У рамках візиту делегації відбулись зустрічі заступника директора Розточанського НП Тадеуша Грабовскєго і заступника директора Яворівського НПП Сергія Маруняка з деканом географічного факультету доцентом Володимиром Біланюком, а також працівниками кафедр фізичної географії і туризму щодо перспектив науково-освітньої співпраці.

 

 

 

 

 

 

 

 

Інформація на сайт факультету

 

Нове польсько-українське видання по Розточчю

Напередодні Нового Року на факультет завітала делегація багаторічних партнерів нашого факультету: Розточанського національного парку (Польща) та Яворівського національного природного парку, що є лідерами заповідної справи на транскордонній височині Розточчя. Заступник директора Розточанського національного парку Тадеуш Грабовскі подарував спільне польсько-українське видання “Система охоронюваних територій Розточчя в Польщі та в Україні: зрівноважений розвиток регіону”. Це вже друге спільне видання географічного факультету, Розточанського національного парку і Університету Марії Кюрі-Склодовської в Любліні, яке представляє транскордонну височину Розточчя. Видання підготовлено в рамках спільного польсько-українського проекту “Рове-Лове Розточчя – разом попри кордони” (2018–2021), який реалізується обома національними парками в рамках Програми Транскордонного Співробітництва Польща-Білорусь-України. З української сторони до авторського колективу цього видання увійшли доценти кафедри раціонального використання природних ресурсів і охорони природи Ірина Койнова та Павло Теліш, а також інженер навчальної лабораторії “Атласного і тематичного картографування” Оксана Шевчук. Від імені делегації Розточанського національного парку було подаровано комплект нового видання для бібліотек міста Львова. У рамках візиту делегації відбулись зустрічі заступника директора Розточанського НП Тадеуша Грабовскєго і заступника директора Яворівського НПП Сергія Маруняка з деканом географічного факультету доцентом Володимиром Біланюком, а також працівниками кафедр фізичної географії і туризму щодо перспектив науково-освітньої співпраці.