Набуття професійних компетентностей студентами ОПП «Харчові технології» ОС «Бакалавр» під час лабораторних занять
26 вересня 2024 року відбулось чергове лабораторне заняття з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» у студентів 2 курсу навчання ОПП «Харчові технології» ОС «Бакалавр» (заняття провела ст. викл. Максимець О.Б.).
Під час заняття на тему: «Технологія напівфабрикатів, страв та кулінарних виробів з м’яса» студенти окрім програмних завдань, також виконували індивідуальні завдання.
На кожному лабораторному занятті студенти пропонують свою авторську страву чи виріб. Такі індивідуальні завдання сприяють набуттю важливих компетентностей для майбутніх технологів харчових виробництв. Зокрема студенти навчаються:
- розробляти технологічну документацію (технологічну, калькуляційну карти) на виробництво напівфабрикатів, готової продукції;
- розраховувати втрати сировини та продуктів з урахуванням технологічних втрат харчових речовин, що відбувається під час процесу виробництва продукції;
- визначати хімічний склад сировини та продуктів, зміни на окремих стадіях технологічного процесу виробництва страв та кулінарних виробів, тощо.
На поточному занятті студент Володмир Козяк готував авторську страву ‒ рулетики «Карпатські».
Лабораторні заняття викликають у студентів захоплення та інтерес до майбутньої професійної діяльності.