Майстер-клас з інноваційних технологій у кулінарії для здобувачів спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа»
На кафедрі готельно-ресторанної справи та харчових технологій активно впроваджуються інноваційні методи навчання та освоюються унікальні технології приготування страв.
Студенти мають можливість отримувати необхідні знання та навички для успішної роботи у кулінарії та сфері гостинності, навчаються їх застосуванню на практиці.
27 листопада 2024 року у «Лабораторії харчових технологій та ресторанного обслуговування» кафедри відбувся майстер-клас на тему: “Приготування десертів з використанням технологій молекулярної кухні”.
Під керівництвом відомого майстра високої кухні, шеф-кухаря гастробару VIBE м. Трускавця, Сергія Щьокіна студенти приготували вишуканий десерт.
Варто зазначити, що молекулярна кухня – це не лише експерименти, а також збереження смаку та корисних властивостей продуктів. Молекулярна кухня відкриває перед майбутніми фахівцями у сфері харчових технологій нові можливості для самореалізації.
Унікальність виготовленого десерту полягає в поєднанні несподіваних інгредієнтів та використанні сучасних кулінарних технік. Морозиво з пармезаном, бісквітний мох із кропу, полуничний гель та шоколадний сніг – це лише деякі з компонентів цього кулінарного шедевру, продемонстровані Сергієм Щьокіним.
Для створення десерту студенти використовували такі інноваційні методи, як:
- Суха сублімація: охолодження морозива за допомогою сухого льоду для досягнення ніжної текстури;
- Сферифікація: створення сферичних кульок з гелю, які додають страві оригінальності;
- Використання сифонів: для насичення рідин газом з метою отримання повітряної піни;
- Молекулярна гастрономія: застосування наукових принципів для зміни текстури та смаку продуктів.
Сергій Щьокін, відомий своїми експериментами з їжею та нестандартним підходом до кулінарії, поділився зі студентами своїми знаннями та досвідом. Він наголосив на важливості постійного розвитку та пошуку нових ідей у ресторанних харчових технологіях, загалом бізнесу.
Цей майстер-клас засвідчив, що студенти кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій здатні створювати кулінарні інноваційні продукти.
Отриманий досвід допоможе здобувачам стати справжніми фахівцями у сфері ресторанних харчових технологій та ресторанного бізнесу.
Переглянути відео
https://youtu.be/oXecGKx4Hyw