Відбулось лабораторне заняття студентів спеціальності «Харчові технології» на тему «Вивчення асортименту макаронних виробів та їх органолептична оцінка» («Товарознавство харчових продуктів»)
11 березня 2025 року відбулось чергове лабораторне заняття з дисципліни «Товарознавство харчових продуктів» у лабораторії «Харчових технологій та ресторанного обслуговування», у групі ГРХТ-11с спеціальності «Харчові технології» на тему «Вивчення асортименту макаронних виробів та їх органолептична оцінка» під керівництвом к.е.н., доц. Вівчарук О.М.
На лабораторному занятті студенти виконували програмні завдання:
- вивчення асортименту макаронних виробів;
- оволодіння знаннями про основні фактори формування поживної цінності різних видів макаронних виробів;
- визначення варильних властивостей макаронних виробів;
- оволодіння прийомами визначення їх якості.
Виконуючи лабораторну роботу, здобувачі вивчили асортимент макаронних виробів, порядок проведення органолептичної оцінки різних сортів продукту, прийоми визначення їх якості.
Дослідженням охоплено два сорти макаронних виробів (вищого та першого ґатунків), чотирьох типів: трубчасті (макарони, ріжки, пера), ниткоподібні (вермішель), стрічкоподібні (локшина) і фігурні вироби. Всього 11 зразків.
Завдання до лабораторної роботи спрямовані на творчий пошук розв’язання поставлених проблем.
На лабораторному занятті студенти набули фахових компетентностей розуміння сутності перетворень основних компонентів продовольчої сировини впродовж технологічного процесу, проведення досліджень в умовах спеціалізованої лабораторії для вирішення прикладних завдань, організовувати та проводити контроль якості та безпечності сировини та харчових продуктів.
Отриманий досвід допоможе здобувачам стати справжніми фахівцями у сфері харчових технологій та ресторанного бізнесу.