Кафедра готельно-ресторанної справи та харчових технологій Львівського національного університету імені Івана Франка взяла участь у круглому столі «Актуальні проблеми управління якістю та безпечністю у харчовій галузі»

02.10.2025 | 10:53

26 вересня 2025 року представниці кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Львівського національного університету імені Івана Франка – к.т.н., доцентка Маслійчук О.Б. та к.е.н., доцентка Петлін І.В. – взяли участь у круглому столі «Актуальні проблеми управління якістю та безпечністю у харчовій галузі».
Захід проходив у рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Технології харчових продуктів і комбікормів 2025», організованої Одеським національним технічним університетом.
В рамках наукового заходу обговорювалися такі ключові теми:

  • ХАРЧОВЕ ЗАКОНОДАВСТВО ДЛЯ ВИРОБНИКІВ КРАФТОВОЇ ПРОДУКЦІЇ. ЯК ВИЙТИ З ТІНІ ТА ПРАЦЮВАТИ ЛЕГАЛЬНО (Веремеєнко Владислав Вікторович, голова правління Громадської спілки «АСОЦІАЦІЯ З ІНТЕГРАЦІЇ НАССР»).
  • ВИМОГИ МІЖНАРОДНИХ СТАНДАРТІВ GFSI ЩОДО УБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКЦІЇ ВІД ХАРЧОВОГО ШАХРАЙСТВА (Литвиненко Тетяна Валеріївна, керівник структурного підрозділу із стандартизації, сертифікації та якості органу з сертифікації ТОВ «Котекна Україна Лімітед»).
  • УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ ПРОСТЕЖУВАНОСТІ У ВИРОБНИЦТВІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ З ВИКОРИСТАННЯМ NFC-ТЕГІВ (Усатюк Світлана Іванівна, к.т.н., доцент каф. експертизи харчових продуктів, НУХТ).
  • УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ ПРОСТЕЖУВАНОСТІ У ВИРОБНИЦТВІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ З ВИКОРИСТАННЯМ NFC-ТЕГІВ (Усатюк Світлана Іванівна, к.т.н., доцент каф. експертизи харчових продуктів, НУХТ).
  • ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ БІОФУНГІЦИДІВ В АСПЕКТІ ЗМЕНШЕННЯ КОНТАМІНАЦІЇ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ НЕБЕЗПЕКАМИ ХІМІЧНОГО ПОХОДЖЕННЯ (Журба Михайло, к.с-г.н., заступник керівника науково-дослідного відділу з мікробіології «Кернел»).
  • ІНТЕГРАЦІЯ МЕТОДІВ ОПЕРАЦІЙНОГО ВДОСКОНАЛЕННЯ У СИСТЕМУ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ТА БЕЗПЕЧНІСТЮ ОПЕРАТОРА РИНКУ З ВИРОБНИЦТВА
  • ОХОЛОДЖЕНИХ М’ЯСНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ (Вашека Оксана Миколаївна, к.т.н., доцент, зав. каф. експертизи харчових продуктів, НУХТ).
  • ЕФЕКТИВНЕ УПРАВЛІННЯ ВІДХОДАМИ НА ХАРЧОВИХ ВИРОБНИЦТВАХ: ШЛЯХ ДО СТАЛОСТІ ТА БЕЗПЕКИ (Доценко Наталія Вікторівна, к.т.н., доцент каф. харчової хімії, експертизи та біотехнологій ОНТУ).
  • МАТЕРІАЛИ І ПРЕДМЕТИ, ПРИЗНАЧЕНІ ДЛЯ КОНТАКТУ З ХАРЧОВИМИ ПРОДУКТАМИ: ТРИГЕРНІ ТОЧКИ (Науменко Кристина Ігорівна, к.т.н., доцент каф. харчової хімії, експертизи та біотехнологій ОНТУ).

Участь у подібних заходах сприяє професійному розвитку викладачів, розширенню наукових контактів та інтеграції університету у міжнародний науковий простір.

Автор: Ірина Петлін