Кафедра готельно-ресторанної справи та харчових технологій Львівського національного університету імені Івана Франка взяла участь у круглому столі «Актуальні проблеми управління якістю та безпечністю у харчовій галузі»
26 вересня 2025 року представниці кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Львівського національного університету імені Івана Франка – к.т.н., доцентка Маслійчук О.Б. та к.е.н., доцентка Петлін І.В. – взяли участь у круглому столі «Актуальні проблеми управління якістю та безпечністю у харчовій галузі».
Захід проходив у рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Технології харчових продуктів і комбікормів 2025», організованої Одеським національним технічним університетом.
В рамках наукового заходу обговорювалися такі ключові теми:
- ХАРЧОВЕ ЗАКОНОДАВСТВО ДЛЯ ВИРОБНИКІВ КРАФТОВОЇ ПРОДУКЦІЇ. ЯК ВИЙТИ З ТІНІ ТА ПРАЦЮВАТИ ЛЕГАЛЬНО (Веремеєнко Владислав Вікторович, голова правління Громадської спілки «АСОЦІАЦІЯ З ІНТЕГРАЦІЇ НАССР»).
- ВИМОГИ МІЖНАРОДНИХ СТАНДАРТІВ GFSI ЩОДО УБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКЦІЇ ВІД ХАРЧОВОГО ШАХРАЙСТВА (Литвиненко Тетяна Валеріївна, керівник структурного підрозділу із стандартизації, сертифікації та якості органу з сертифікації ТОВ «Котекна Україна Лімітед»).
- УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ ПРОСТЕЖУВАНОСТІ У ВИРОБНИЦТВІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ З ВИКОРИСТАННЯМ NFC-ТЕГІВ (Усатюк Світлана Іванівна, к.т.н., доцент каф. експертизи харчових продуктів, НУХТ).
- УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ ПРОСТЕЖУВАНОСТІ У ВИРОБНИЦТВІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ З ВИКОРИСТАННЯМ NFC-ТЕГІВ (Усатюк Світлана Іванівна, к.т.н., доцент каф. експертизи харчових продуктів, НУХТ).
- ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ БІОФУНГІЦИДІВ В АСПЕКТІ ЗМЕНШЕННЯ КОНТАМІНАЦІЇ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ НЕБЕЗПЕКАМИ ХІМІЧНОГО ПОХОДЖЕННЯ (Журба Михайло, к.с-г.н., заступник керівника науково-дослідного відділу з мікробіології «Кернел»).
- ІНТЕГРАЦІЯ МЕТОДІВ ОПЕРАЦІЙНОГО ВДОСКОНАЛЕННЯ У СИСТЕМУ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ТА БЕЗПЕЧНІСТЮ ОПЕРАТОРА РИНКУ З ВИРОБНИЦТВА
- ОХОЛОДЖЕНИХ М’ЯСНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ (Вашека Оксана Миколаївна, к.т.н., доцент, зав. каф. експертизи харчових продуктів, НУХТ).
- ЕФЕКТИВНЕ УПРАВЛІННЯ ВІДХОДАМИ НА ХАРЧОВИХ ВИРОБНИЦТВАХ: ШЛЯХ ДО СТАЛОСТІ ТА БЕЗПЕКИ (Доценко Наталія Вікторівна, к.т.н., доцент каф. харчової хімії, експертизи та біотехнологій ОНТУ).
- МАТЕРІАЛИ І ПРЕДМЕТИ, ПРИЗНАЧЕНІ ДЛЯ КОНТАКТУ З ХАРЧОВИМИ ПРОДУКТАМИ: ТРИГЕРНІ ТОЧКИ (Науменко Кристина Ігорівна, к.т.н., доцент каф. харчової хімії, експертизи та біотехнологій ОНТУ).
Участь у подібних заходах сприяє професійному розвитку викладачів, розширенню наукових контактів та інтеграції університету у міжнародний науковий простір.
Автор: Ірина Петлін







