Підвищення професійних hard skills та soft skills учасниками наукового гуртка секції «Економіка гостинності»
Впродовж квітня 2025 року студенти кафедри туризму спеціальності J2 “Готельно-ресторанна справа та кейтеринг”, які є учасниками секції “Економіка гостинності” (керівник доц. Анна Грицишин), у межах засідань Студентського наукового гуртка «Готельно-ресторанний та кейтеринговий простір» переглянули освітній серіал «Як туристичні ініціативи змінюють громади» на порталі Дія.Освіта.
Студенти здобули базові знання про туристичну індустрію та її вплив на економіку регіону, зокрема:
- Як туристичні ініціативи змінюють громади;
- Що таке інвестиції та як залучати додаткові кошти в громаду через туризм;
- Брендинг території та його вплив на розвиток туризму в громаді;
- Роль гастрономічних особливостей у залученні нових туристів у громади;
- Міжмуніципальна співпраця для розвитку туризму в громадах;
- Розвиток туристичного продукту з мінімальним бюджетом.
Під час перегляду освітнього серіалу студенти підвищили рівень своїх професійних hard skills таких, як менеджмент туристичних територій; оптимізація витрат; пошук ресурсів для розвитку туризму; робота з інвестиціями; вміння визначати пріоритети; робота з підрядниками; розробка логотипа; розробка туристичного бренду; співпраця з бізнесом; створення концепцій гастротуризму; ведення соцмереж. Також студенти опанували soft skills такі, як комунікація з мешканцями громади та ініціативність. Учасники наукового гуртка успішно пройшли фінальне тестування та отримали відповідні сертифікати, що підтверджують їхні здобутки.
Слід зазначити, що освітній серіал реалізовано за підтримки Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією, у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України та Державним агентством розвитку туризму України для платформи Дія.Освіта.
Автор: Анна Грицишин