Учасники Наукового студентського гуртка «Харчових технологій та ресторанного обслуговування» кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій провели дослідження на тему: «Інноваційні технології виготовлення десертів»
Здобувачі 2 курсу бакалаврського рівня освітньої програми «Харчові технології» під керівництвом старшого викладача кафедри Олександри Максимець та керівника наукового студентського гуртка, доцентки кафедри Ольги Маслійчук і завідувача кафедри Ігоря Пандяка провели дослідження на тему: «Інноваційні технології виготовлення десертів».
Кондитерська справа постійно розвивається та удосконалюється, слідуючи новітнім напрямам та течіям у сфері харчування. Визначальними факторами останніх років є: зміщення акцентів у бік покращення якості десертів, інновації у форматі подачі, зростання потреби споживачів у здоровому харчуванні, зниження вмісту цукру та калорійності, розвиток функціонального дієтичного та веганського харчування.
Учасники наукового студентського гуртка та майстри кулінарної справи відновлюють та дають нове життя традиційним рецептам ставлячи акцент на здоровому харчуванні. В рамках цього тренду збільшується популярність «здорових» десертів, як от наприклад, десертів без цукру, безглютенових або веганських. Використання натуральних інгредієнтів, таких як фрукти, ягоди, горіхи і продуктів рослинного походження набуває все більшої популярності.
Нами апробовано виготовлення безглютенового печива та удосконалено технологію торта «Наполеон» із презентацією цукрової флористики.
Надзвичайно смачною та корисною була дегустація!