Відбулась ІІ Всеукраїнська студентська науково-практична інтернет-конференція: «Готельно-ресторанний бізнес та харчові технології: сучасні тенденції, виклики, інновації»

16.05.2025 | 15:16

15 травня 2025 року у Львівському університеті відбулась II Всеукраїнська студентська науково-практична інтернет-конференція: «Готельно-ресторанний бізнес та харчові технології: сучасні тенденції, виклики, інновації». Організатором конференції є кафедра готельно-ресторанної справи та харчових технологій географічного факультету.
Відкрив конференцію та пленарне засідання завідувач кафедри, доцент Ігор Пандяк.
З вітальним словом до учасників конференції звернувся проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Львівського університету Володимир Качмар. Проректор наголосив на вагомих здобутках кафедри у підготовці здобувачів, успіхах на міжнародних та всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт.
Декан географічного факультету Львівського університету, Володимир Біланюк, зосередився на успішних міжнародних студентських проєктах, завдяки яким лабораторія кафедри отримала сучасне обладнання, успішних конференціях до яких долучаються здобувачі з провідних вишів України, що готують фахівців з готельно-ресторанної справи та харчових технологій. Декан також наголосив на ініціативах кафедри з допомоги воїнам ЗСУ різноманітною кулінарною продукцією. А також проректор та декан побажали успіхів у роботі конференції та нових досягнень кафедрі.
Учасників конференції також привітали: Галина Сімахіна (д. т. н., професорка, завідувачка кафедри технології оздоровчих продуктів Національного університету харчових технологій); Наталія Науменко (д. філол. н, професорка кафедри українознавства Національного університету харчових технологій, поетеса, літературознавець); Богдан Дзіняк (д. т. н., професор, завідувач кафедри технології органічних продуктів Національного університету «Львівська політехніка»); Олена Пахолюк (к. т. н., доцентка, завідувачка кафедри товарознавства та експертизи в митній справі Луцького національного технічного університету); Дмитро Дрожжин (к. н. д. у., доцент, завідувач кафедри товарознавства та торговельного підприємництва ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», м. Полтава); Микола Беднарчук (к. т. н., професор, завідувач відділу товарознавчих, автотоварознавчих, гемологічних та економічних досліджень Львівського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України); Ольга Корінська (Голова ради молодих вчених ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», м. Полтава).
На конференцію надійшло 73 наукові доповіді у двох секціях («Готельно-ресторанний бізнес» і «Харчові технології») з 19 провідних профільних закладів освіти України. Безпосередньо в роботі конференції брали участь 58 слухачів.
Участь у конференції взяли, окрім здобувачів кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Львівського університету, здобувачі Національного університету «Львівська політехніка», Національного університету харчових технологій, Одеського національного технологічного університету, Луцького національного технічного університету, Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького (Північний та Південний кампус), Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» (м. Полтава), Камянець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, Державного торговельно-економічного університету (м. Київ), Київського кооперативного інституту бізнесу і права, Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет», Ужгородського торговельно-економічного інституту ДТЕУ, Хмельницького національного університету, Інституту ринку і економіко-екологічних досліджень НАН України (м. Одеса), Київського університету культури, Відокремленого структурного підрозділу «Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету, Відокремленого структурного підрозділу Львівський фаховий коледж харчової та переробної промисловості НУХТ, Відокремленого структурного підрозділу Львівський фаховий коледж харчових технологій та бізнесу НУХТ.
На пленарному засіданні доповіді представили: Петро Добровольський «Виноробство в Україні: історія та сучасний стан галузі» (магістр кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій ЛНУ ім. Івана Франка); Остап Іванишин «Тенденції та інновації у сегменті доставки їжі в ресторанному бізнесі» (студент кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій ЛНУ ім. Івана Франка); Сергій Щьокін «Молекулярна кухня: наука, мистецтво, досвід майбутнього» (студент кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій ЛНУ ім. Івана Франка); Софія Їжак «Використання нетрадиційної рослинної сировини при виготовленні кексів» (студентка кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій ЛНУ ім. Івана Франка); Вікторія Хомин «Безбар’єрність готелів в Україні» (студентка кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій ЛНУ ім. Івана Франка); Ангеліна Августінова «Манна – забутий делікатес традиційної європейської кухні доби Середньовіччя та Ранньомодерного часу» (студентка кафедри історії України Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка); Софія Топчук «Пермакультурні практики в сучасному ресторанному бізнесі» (студентка кафедри готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету); Тетяна Осадча «Використання алое вера у виготовленні коктейлів» (студентка кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій ЛНУ ім. Івана Франка); Мікаель Арутюнян «Готельне господарство Львова: виклики та тенденції розвитку» (завідувач лабораторії «Харчових технологій та ресторанного обслуговування» ЛНУ ім. Івана Франка).

За матеріалами географічного факультету