Бібліотека

Перелік підручників

Мальська М. П., Бордун О. Ю., Жук І. З. Управління персоналом в туризмі: теорія та практика. Підручник. – К.: Центр учбової літератури, 2013. – 386 с.

В посібнику викладений зміст лекційного матеріалу курсу «Організація та планування діяльності туристичних установ». Підручник розкриває зміст проведення планування на туристичних фірмах. Поглиблює теоретичні знання та методологічну основу здійснення техніко-, економіко- та бізнес-планування на туристичних підприємствах. Також практичні завдання допоможуть студентам оволодіти теоретичними знаннями на практиці.
Для студентів вищих навчальних закладів, які готуються працювати в сфері туризму, а також усіх зацікавлених фахівців, які займаються організацією, плануванням і управлінням туристичним господарством.

Мальська М., Паньків Н. Іміджеологія і PR у туризмі: підручник / М. Мальська, Н. Паньків. – Київ: Видавництво «Каравела», 2023. – 246 с.

Розглянуто зміст та сутність поняття PR-у в контексті туристичної діяльності, проаналізовані основні структурні складові, критерії та принципи їхнього виділення та застосування на практиці. Підручник створений на основі навчальної програми нормативної дисципліни «Іміджеологія і PR у туризмі». Запропоновано тематику практичних та семінарських занять, питання для самостійного опрацювання, опорний тематичний конспект для підготовки до практичних занять і самостійної роботи, питання для самоперевірки і для термінологічного диктанту, творчі та тестові завдання, словник термінів. Підручник рекомендовано для магістрів, які навчаються за напрямом підготовки 24 «Сфера обслуговування», Спеціалізації 242 «Туризм і рекреація» та 241 «Готельно-ресторанна справа».
Для студентів, аспірантів, викладачів природничих спеціальностей, які вивчають чи, які цікавляться туризмом, рекреацією та гостинністю.

Мальська М., Паньків Н. Туристично-ресурсний потенціал території: підручник. – Київ: Видавець ФОП Піча Ю. В., 2022. – 534 с.

Розглянуто теоретичні основи туристичного потенціалу та туристичних ресурсів території, методики оцінки туристично-ресурсного потенціалу, в тому числі природної, природно-антропогенної та культурно-історичної складової; проаналізовано соціально-економічні ресурси туризму, висвітлені питання екології та охорони рекреаційно-туристичних ресурсів.
Для студентів спеціальностей, що вивчають туризм, готельно-ресторанну справу, менеджмент організацій, географію тощо.

Петровська М. Система екологічного менеджменту та аудиту: підручник. – Львів: Видавець ФОП Марченко Т. В., 2025. – 202 с.

Розглянуто теоретичні та методичні засади екологічного менеджменту та аудиту. Розкрито зміст екологічного управління, екологічного менеджменту та аудиту. Простежено вітчизняне екологічне законодавство, європейські та міжнародні стандарти в галузі довкілля. Проаналізовано основні функції екологічного менеджменту: планування, організацію, мотивацію і контроль.
Викладено практичні підходи до формування і розвитку системи екологічного менеджменту та аудиту на підприємстві.
Підручник містить: структуру навчальної дисципліни; перелік рекомендованих навчальних посібників, нормативних документів, інтернетджерел; запитання для самоконтролю, перелік практичних робіт і тестових завдань.
Для студентів і викладачів ВНЗ III–IV рівня акредитації спеціальностей підготовки 183.

Позняк С. П. Ґрунтознавство і географія ґрунтів: підручн. У двох част. Ч. 1. / Позняк С. П. – Львів: ЛНУ імені Івана Франка, 2010. – 270 с.
Позняк С. П. Ґрунтознавство і географія ґрунтів: підручн. У двох част. Ч. 2. / Позняк С. П. – Львів: ЛНУ імені Івана Франка, 2010. – 286 с.

Розглянуто загальні закономірності географічного поширення ґрунтів, принципи ґрунтово-географічного і агроґрунтового районування, історія створення і зміст ґрунтових карт світу та України. Подано характеристику умов ґрунтотворення, генетико-морфологічні особливості найпоширеніших ґрунтів, їхній склад і властивості. Проаналізовано проблеми і способи раціонального використання та охорони ґрунтів. Охарактеризовано особливості структури ґрунтового покриву та принципи картографування ґрунтів.
Підручник призначений для студентів і аспірантів географічних, геологічних, біологічних, екологічних та інших природничих спеціальностей, агротехнологічних і землевпорядних спеціальностей аграрних вузів, а також буде корисним для працівників науково-дослідних закладів.