Відбувся виїзний семінар для студентів 3 курсу.

17.05.2016 | 14:14

12 травня 2016 року в рамках вивчення курсу «Екологічна культура» відбувся виїзний семінар для студентів 3 курсу. Проблеми екологічної освіти та виховання,  їхньої важливості у формуванні екологічної культури української нації обговорювали разом із співробітниками Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру, що у Львові на вул. Кубанській, 12.

Міський екологічний центр  – це заклад позашкільної екологічної освіти, де працюють різноманітні гуртки. Окрім традиційних зоологічного та ботанічного гуртків,  створені гуртки екологічної журналістики, еко-знання англійською мовою, фото натуралістів, екологічний театр «Оберіг». Минулого року запрацював Екосадок «Зернятко» для дітей віком 4-6 років.

Для екоосвіти використовують новітні методи, які спрямовані на формування особистої відповідальності за природу, що нас оточує. Учасниками гуртків проводяться численні практичні заходи – прибирання парків та скверів, висаджування дерев, літні екотабори. Наприклад проект «Допоможи місту стати чистим», розроблений методистами екологічного центру і виховує практичні навички дітей щодо поводження із побутовими відходами.

На території Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру працює зоовиставка, яка  зараз налічує понад 130 видів тварин. В основному, це екзотичні тварини. Тут 30 видів плазунів і земноводних, понад 40 видів птахів і решта – ссавці. Найбільшою популярністю відвідувачів користується 15-річна мавпа Чіта – любителька нишпорити по кишенях. Також велику увагу дітлахів привертають хамелеон, удав, баран, лама тощо.

В обговоренні семінару студенти-географи зробили висновки, що використання різноманітних методів екологічної освіти, а також спілкування з природою допоможе сформувати екологічну культуру з раннього дитинства.  А це – невід’ємна складова охорони довкілля, сталого розвитку і процвітання України.