Відбувся пізнавально-краєзнавчий виїзд в печеру “Атлантида”

25.11.2016 | 15:00

12-13 листопада 2016 р. відбувся пізнавально-краєзнавчий виїзд студентів географічного факультету в печеру “Атлантида” та Кам’янець-Подільську фортецю. У поїздці взяли участь студенти, аспіранти та викладачі географічного факультету.

Впродовж кількагодинної екскурсії учасники виїзду ознайомилися з пам’яткою природи загальнодержавного значення, гіпсовою печерою “Атлантида”, яка знаходиться в селі Завалля Хмельницької області, в межах НПП “Подільські Товтри”. Особливістю печери є чітко виражена трьохярусна будова. Більшість залів вкриті гіпсовими кристалами. Окрім цього, в деяких із них зустрічаються кам’яні квіти, що є унікальним явищем для печер не тільки України, а й світу. Надзвичайне враження залишається від сталактитів з пустотами всередині, які використовуються спелеологами як “музичні інструменти”. Студенти оцінили красу підземного світу та познайомилися з “місцевими жителями” – кажанами.

Незважаючи на складні погодні умови, учасники виїзду відвідали Кам’янець-Подільську фортецю та успішно повернулися до Львова.

Організатори поїздки щиро вдячні учасникам виїзду за активну участь у житті факультету.

Особливу подяку висловлюємо доценту кафедри туризму Анні Ховалко за організацію екскурсії в печеру “Атлантида” та заступнику президента ХСК “Атлантида” Андрію Щербицькому за змістовні та цікаві екскурсії підземним світом печери.

Запрошуємо до участі в наступних виїздах екологічного гуртка.