Відбувся науковий семінар «Особливості розвитку релігійного туризму Західної України на прикладі Львівської Дороги святого Якова»

01.06.2016 | 11:07

28-29 травня 2016 р. в лабораторії кафедри туризму «Навчальна туристична агенція» відбувся науковий семінар «Особливості розвитку релігійного туризму Західної України на прикладі Львівської Дороги святого Якова», приурочений до 1-ої річниці початку маркування Дороги святого Якова на території України.

Мета проведення семінару полягала в обговоренні стану релігійного туризму та паломництва на території країн Європи та Республіки Польща і, зокрема, України.

Програма першого дня роботи семінару складалася з практичної частини, а саме проведення екскурсії по сакральних об’єктах міста Львова. Було відвідано храми різних конфесій, де екскурсантів познайомили із релігійними традиціями. Також було представлено велику кількість графічних зображень святого апостола Якова різних хронологічних періодів та мистецьких стилів.

На другий день семінару було презентовано й обговорено доповіді:

– «Стан та перспективи Львівської Дороги святого Якова» завідувача лабораторії кафедри туризму Завадовського Тараса;

– «Історія становлення паломництва на території Європи та Польщі» президента Братства святого Якова в Пшеворську (Республіка Польща) Лукаша Мружа.

Завершили семінар надзвичайно цікаві виклади та історії із свого особистого досвіду учасників семінару.

Підсумовуючи результат роботи семінару варто, насамперед, відмітити його продуктивність для подальшого розвитку релігійного та історико-культурного туризму в Україні. Цілковито виправдав себе суто робочий «семінарський» формат наукового спілкування. Це дозволило у більшості випадках не лише докладно представити тему, але й обговорити різні питання спільного інтересу учасників. Визнаючи безперечну користь від зустрічі, учасники семінару погодилися щодо доцільності переведення семінару в формат регулярного заходу. Крім цього, для зручності спілкування та обміну ресурсами було вирішено створити віртуальний майданчик спільноти (причетних до теми дослідників) у соцмережах.