Відбулася зустріч з Міхалем Рачинським

30.03.2016 | 15:24

29 березня 2016 року на кафедрі туризму Львівського національного університету імені Івана Франка відбулась зустріч студентів, викладачів кафедри, співробітників географічного факультету з п. Міхалем Рачинським – координатором програми велотуризму у Польщі, відповідальним за розвиток велотуризму у Східній Європі від Європейської асоціації велотуризму, консультантом Федерації спортивного туризму України, інструктором-викладачем провідників велотуризму у Польщі, а також Тарасом Блистівим – президентом ЛМГО  “Федерація спортивного туризму”, майстром спорту з спортивного туризму, викладачем університету фізичної культури (м. Львів).

Міхаль Рачинський поділився власним 50-ти річнім досвідом організації велотуризму у Польщі, подорожами на ровері країнами світу, труднощами з якими стикались іноземці подорожуючи СРСР. Пан Міхаль розказав про сучасну організацію активних видів туризму у Польщі і Європі. Незважаючи на поважний вік (76 років) він сьогодні головний координатор спільних велоподорожей країнами Європи від Польщі, щорічно організовує масові велотури Польщею та країнами ЄС, проводить просвітницьку та виховну роботу, патріот України.

Після лекції-презентації викладачі кафедри туризму обговорили з М. Рачинським і Т. Блистівим співпрацю з Польським товариством туристично-краєзнавчим щодо спільної стратегії організації спортивного туризму в Україні.