У Варшавському університеті (Польща) відбувся КОНГРЕС ПОЛЬСЬКОЇ ГЕОГРАФІЇ, присвячений 100-річчю Польського Географічного Товариства (Polskiego Towarzystwa Geograficznego) і 100-річчю Географії у Варшавському університеті.

17.04.2018 | 17:45

 

12-14 квітня 2018 року у Варшавському університеті (Польща) відбувся конгрес польської географії, присвячений 100-річчю Польського Географічного Товариства (Polskiego Towarzystwa Geograficznego) і 100-річчю Географії у Варшавському університеті. Серед учасників були як видатні польські географи, так і молоді докторанти.

Окрім пленарної сесії і урочистого засідання у межах заходу відбулося 12 тематичних сесій:  Сучасне різноманіття Польщі: ландшафт – село – туризм; Полярні дослідження; Обличчя сучасної геоморфології; Процеси суспільно-економічного розвитку міст і регіонів Польщі та виклики територіальної і регіональної політики; Сучасні проблеми гідрологічні; Сучасні проблеми кліматології; Гуманістичний вимір сучасних географічних досліджень; Географічна освіта у Польщі – традиції і виклики; Здобутки польської картографії за століття діяльності Польського Географічного Товариства; Історичні й сучасні регіони і кордони у дослідженнях політичної, історичної географії та географії населення; Еколого-ландшафтні дослідження як підґрунтя раціонального природокористування; Збалансований розвиток міст як панацея для поліпшення якості життя мешканців нашої планети і її природного середовища.

У Конгресі взяла участь  д.геогр.н.,  професор кафедри геоморфології і палеогеографії  географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Лідія Дубіс, яка привітала колег з ювілеєм і активно працювала у секції «Обличчя сучасної геоморфології».

У рамках цієї події відбулися дві ювілейних сесії і виставка (до 100-річчя Польського Географічного Товариства і 100-річчю Географії у Варшавському університеті), Свято Географії – загальнопольське відзначеня Дня географа. Конгрес став однією із складових святкування Року Польської Географії 2018.