Студентська ландшафтно-краєзнавча експедиція “Головний Європейський вододіл: на перетині басейнів Вісли, Дністра та Дніпра” відбулася!

17.10.2019 | 13:49

11-12 жовтня 2019 року відбулася  Студентська ландшафтно-краєзнавча експедиція “Головний Європейський вододіл: на перетині басейнів Вісли, Дністра та Дніпра”.

На старті учасники Студентської ландшафтно-краєзнавчої експедиціі відвідали Олеський замок- він притягує своєю харизмою, величчю, подихом історії…

Екскурсія в історико-культурний заповідник “Давній Пліснеськ” нікого не залишила байдужим –  залишки оборонних ліній, давнє городище Х-ХІІІ ст., курганні поховання, монастир –  і повернула у час князів, бояр і воєн.

Учасники експедиції не оминули і  замку Конецпольських (1635-1640 рр.) та костелу св. Йосифа 1763р. у селі Підгірці Бродівського району Львівської області. Підгорецький замок розташований на краю рівнинного плато, що на одному з відрогів Вороняків (частина Подільської височини), на висоті 399 м. над рівнем моря, неподалік від долини верхів’їв річки Стир.

Наступний день експедиції, 12 жовтня, був не менш насиченим. Дослідження ландшафтно-гідрологічних особливостей вододілу басейнів Вісли, Дністра та Дніпра (с. Верхобуж), краєзнавчі дослідження м. Золочів та околиць Золочівського замку, сакральні місця Свято-Успенської Унівської Лаври, екскурсія в музейно-культурний центр “На Унтервалю” (с. Підгайчики),  надихнули до подальшої праці і пропагування активного відпочинку Львівщиною, зокрема, і Головним Європейським вододілом.

Студентська ландшафтно-краєзнавча експедиція “Головний Європейський вододіл: на перетині басейнів Вісли, Дністра та Дніпра” дякує за  підтримку:

Львівському національному університету імені Івана Франка
Кафедрі фізичної географії географічного факультету ЛНУ ім. І. Франка
ГО «Регіональне агентство стійкого розвитку»
НПП «Північне Поділля»
ДПЗВ «Сокіл»

Фото: Ірина Зяблікова, Юрій Шандра

Текст:  Наталія Касянюк