Презентація монографії «Львів: природа навколо нас» за загальною редакцією професора М. М. Назарука

09.09.2016 | 14:00

Сьогодні, 9 вересня 2016 р., у Львівській міській раді відбулась презентація спільного доробку науковців кафедри раціонального використання природних ресурсів і охорони природи географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка та колективу управління екології та благоустрою департаменту містобудування Львівської міської ради. У світ вийшла монографія «Львів: природа навколо нас» за загальною редакцією професора М. М. Назарука.

Колектив авторів представлений науковцями кафедри раціонального використання природних ресурсів і охорони природи географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка: проф. М. М. Назарук; доц. Б. В. Сенчина, доц. І. Б. Койнова, інж. І кат. М. Є. Крет, працівниками управління екології та благоустрою  департаменту містобудування Львівської міської ради – начальник А. М. Галушка і заст. начальника – Н. В. Партика ; а також старший викладач – Ю. В. Зінько – кафедри геоморфології та палеогеографії географічного ф-ту Львівського національного університету ім. Івана Франка.

Автори монографії у науково-популярній формі презентувати природу міста Львова, яка змінюється під впливом агресивного  наступу урбанізації. У книзі представлений геопросторовий аналіз сучасного стану природних компонентів у місті Львові, а також охарактеризовані природо-заповідні об’єкти у місті та окреслені перспективи їхнього розширення. В обговорені схвально відгукнулись про монографію провідний науковий спеціаліст Інституту екології Карпат НАН України – О. Г. Мариськевич, завідувач кафедри екології та збалансованого природокористування Інституту екології, природоохоронної діяльності та туризму ім. В’ячеслава Чорновола Національного університету «Львівська політехніка» – проф. М. С. Мальований, директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру – І. П. Антахович. Присутні на презентації вітали видання і наголосили про доцільність монографії не лише для фахівців, але й для школярів, студентів, пересічних львів’ян та гостей міста Львова.