Новини

Вийшла друком монографія “Ґрунти белігеративного комплексу Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника”, присвячена 140-річчю географії та 30-річчю кафедри ґрунтознавства і географії ґрунтів у Львівському університеті

01.09.2023 | 11:07

До 140-річчя географії та 30-річчя кафедри ґрунтознавства і географії ґрунтів у Львівському університеті вийшла друком монографія професора кафедри ґрунтознавства і географії ґрунтів Андрія Кирильчука та випускника аспірантури доктора філософії Романа Малика “Ґрунти белігеративного комплексу Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника”.
Монографію присвячено дослідженню ґрунтів белігеративного ландшафтного комплексу Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника, які представлені унікальними природно-антропогенними та антропогенними утвореннями, зокрема урборендзинами і конструктоземами.
Висвітлено результати вивчення особливостей ґенези, розвитку деградаційних процесів та формування морфогенетичних властивостей досліджуваних ґрунтів на різних стадіях їхньої трансформації від природних...

Читати »

Вийшов друком навчальний посібник «Вступ до спеціальності: Харчові технології»

31.08.2023 | 12:42

Кафедра готельно-ресторанної справи та харчових технологій Львівського національного університету імені Івана Франка вітає доктора сільськогосподарських наук, професора Бомбу М. Я. з виходом з друку навчального посібника «Вступ до спеціальності: Харчові технології», видавництва «Сполом», обсягом 300 сторінок (ISBN 978-966-919-962-1).
Навчально-методичне видання зорієнтоване на здобувачів вищої освіти бакалаврського рівня підготовки зі спеціальності 181 «Харчові технології», а також аспірантів, наукових та інженерно-технічних фахівців ресторанної справи та харчової промисловості.
У навчальному посібнику висвітлено питання формування освіти і науки в галузі харчування, а також розвиток інтересу...

Читати »

Доцентка кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Ірина Петлін стала експерткою з акредитації кваліфікаційних центрів Національного агентства кваліфікацій

31.08.2023 | 12:16

27 липня 2023 року доцентку кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Ірину Петлін включено до Реєстру експертів з акредитації кваліфікаційних центрів на засіданні Національного агентства кваліфікацій (рішення № 4, протокол № 22 (122) від 27 липня 2023 року). Ірина Володимирівна стала експертом з координації питань кваліфікації у готельно-ресторанній справі та туризмі.
Національне агентство кваліфікацій (НАК) – це головний державний колегіальний орган України з розробки, координації, супроводу, реєстру та іншої діяльності у сфері кваліфікацій, діє на стику декількох міністерств, громадських організацій...

Читати »