Освячення пам’ятника Героя Небесної Сотні та Героя України Ігора Костенка

24.05.2016 | 15:12

У селі Зубрець Бучацького району Тернопільської області 21 травня 2016 року на могилі Героя Небесної Сотні, Героя України Ігоря Костенка було відкрито й освячено пам’ятник.

Пам’ятник розміщено на постаменті, де представлена композиція з трьох елементів – вирізьбленого хреста, центральної стели з портретом Ігоря Костенка та зображення поминальної свічки.

Проект пам’ятника створили земляки Ігоря – Роман Лесів і Михайло Зінчак, а виготовили його на Житомирщині з червоного граніту та чорного базальту. Батько Ігоря особисто будував пам’ятник протягом кількох місяців. Кошти на пам’ятник зібрали односельці та громадські організації Тернопільщини, а також благодійні внески зробили мешканці різних регіонів України.

Зі Львова на освячення пам’ятника студентові Львівського національного університету імені Івана Франка Ігорю Костенку прибули студенти і викладачі географічного факультету, колишні однокурсники, молодь з Києва, Луцька, Івано-Франківська.

На урочистому заході освячення вони поділились споминами про студентські роки та буремні дні Майдану.

У рамках заходу відбулась зустріч із батьками Ігоря Костенка, рідними інших Героїв Небесної Сотні з Тернопільщини. Батьків Ігоря Костенка запросили відвідати Університет, де створено меморіальну аудиторію і підготовлено експонати для кімнати-музею.