Міжнародна конференція з медичного туризму

22.03.2016 | 17:16

17–18 березня 2016 року Марта Мальська, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри туризму та Ірина Жук, кандидат економічних наук Львівського національного університету імені Івана Франка прийняли участь у міжнародній конференції з медичного туризму: “Медичний туризм на Львівщині: розвиток, перспективи, плани та майбутнє” у конференційному залі готелю “Нота Бене” міста Львова.

Організаторами міжнародної конференції виступили голова та перший заступник голови правління Громадської організації “Центр сприяння і розвитку програм та проектів ЮНЕСКО у Львівській області” Мелех Ігор Богданович та Кревський Олександр Олександрович.

Метою конференції стало об’єднання ідей туристичних операторів, представників медичної галузі та експертів із можливостями, знаннями та досвідом у туристичній галузі для успішної реалізації туристичної індустрії та політики, як в Україні, так і за кордоном.

У роботі конференції прийняли участь представники готельного бізнесу, туристичних операторів, санаторіїв, органів державної влади, медичної галузі, науковці та висококваліфіковані експерти.

В конференції також прийняли участь помічник Народного депутата України Сисоєнко Ірини Володимирівни, заступник голови Комітету з питань охорони здоров’я Верховної Ради України, керівник офісу управління проектами “Лікування за кордоном” та “Медичний туризм в Україні” Козін Сергій Васильович та головний спеціаліст високоспеціалізованої медичної допомоги управління надання медичної допомоги дорослим Департаменту медичної допомоги Міністерства охорони здоров’я України Танюшкіна Ольга Петрівна.

Протягом конференції відбулись виступи неперевершених фахівців та досвідчених експертів в галузі медичного туризму, а саме:
Гарвардт Олени, головного операційного директора COO “NeXeN Group” із доповіддю на тему: “Стратегії та інструменти збільшення ROI лікувально-оздоровчої зони відпочинку, підвищення впізнаваності бренду лікувально-профілактичних об’єктів на внутрішньому і міжнародному споживчих сегментах”), Янишевської Віолетти Володимирівни, президента Української Асоціації медичного туризму, віце-президента Всесвітньої Асоціації Медичного Туризму (тема виступу: “Україна в глобальному світі медичного туризму. Тенденції та перспективи”). З неперевершеною та цікавою доповіддю виступила президент Асоціації ортодонтів України Дрогомирецька Мирослава Степанівна, яка викликала жваву дискусію та обговорення. Зазначимо також, що перший заступник голови правління Громадської організації “Центру сприяння і розвитку програм та проектів ЮНЕСКО у Львівській області” Кревський Олександр Олександровичом доповів на тему: “Значення та роль медичного туризму на Львівщині та в Україні”.