І всеукраїнський студентський географічний конгрес «Взаємозв’язок людини та природи на прикладі Українських Карпат»

01.11.2016 | 12:30

20 – 24 жовтня студенти географічного факультету провели І всеукраїнський студентський географічний конгрес «Взаємозв’язок людини та природи на прикладі Українських Карпат». Конгрес проходив на географічному факультеті та на Чорногірському географічному стаціонарі у смт. Ворохта Івано-Франківської області. Організаторами конгресу виступили студенти географічного факультету: Роман Думич, Володимир Загрійчук, Богдан Іванович, Михайло Ленчук, Василь Малець, Олег Малець, Яна Пекун, Назар Рибак та Андрій Сумик. Мета конгресу: налагодження взаємозв’язків між студентами географічних факультетів України, а також звернути увагу на проблеми Українських Карпат і їх вирішення в географічному аспекті.
У конгресі взяли участь 30 студентів-географів з понад десяти областей, які представляли сім провідних університетів України. Це були університети Києва, Харкова, Одеси, Чернівців, Луцька, Дніпра та, звісно, Львова.

Проведення ворк-шопів забезпечили викладачі факультету – доцент Віталій Брусак, доцент Ярослав Івах, доцент Ірина Койнова, доцент Володимир Матвіїв, доцент Ігор Рожко та випускник факультету Роман Чобан.

Під час конгресу було опрацьовано ряд тем, пов’язаних з проблемами Карпат:« Антропогенний вплив на природу Українських Карпат та проблема спорудження дериваційних ГЕС в регіоні», «Сірий і чорний бізнес Карпатського регіону (лісозаготівля та деревообробка, видобуток будматеріалів; контрабанда і контрафакт)», «Рекреаційні навантаження на маршрути Чорногори». Також учасники мали змогу спробувати себе на тренінгу з альпінізму, прослухали історію географічного стаціонару та підкорили найвищу вершину Українських Карпат – гору Говерлу.

Організатори дякують учасникам та запрошують до активної співпраці в царині географії у майбутньому. Також висловлюють подяку адміністарції географічного факультету, профкому студентів та студентському уряду ЛНУ імені Івана франка за сприяння в проведенні конгресу.