ХIX українсько-польський семінар “Леси і палеоліт Поділля”

15.09.2015 | 09:38

23–27 серпня 2015 р. у м. Тернопіль у межах українсько-польської програми “Стратиграфічна кореляція лесів і льодовикових відкладів України і Польщі” відбувся ХIX українсько-польський семінар “Леси і палеоліт Поділля”, присвячений видатним дослідникам Володимирові Ласкареву та Стефану Збігневу Ружицькому.

Головними організаторами семінару були географічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка (співголова оргкомітету проф. А. Богуцький), факультет наук про Землю та благоустрою університету Марії Кюрі-Склодовської (співголова оргкомітету проф. М. Ланчонт), відділ археології Інституту українознавства імені Івана Крип’якевича НАН України (співголова оргкомітету проф. О. Ситник), Інститут геологічних наук НАН України (співголова оргкомітету акад. П. Гожик).

У семінарі взяли участь близько сорока провідних науковців – палеогеографів, геологів та археологів з України, Польщі, Бельгії, Білорусі, які представляли 20 університетів, академічних установ, виробничих організацій. З них близько половини учасників є академіками та професорами.

Окрім пленарного та секційних засідань, проведено дві одноденні польові наукові екскурсії на опорні розрізи плейстоценових відкладів та палеолітичні стоянки (Волочиськ, Пронятин, Великий Глибочок, Ігровиця). Організовано також пізнавальні екскурсії по місту Тернопіль та в Державний історико-архітектурний заповідник у місті Збараж.

До семінару підготовлено тези доповідей “Леси і палеоліт Поділля” (14,51 умовн. друк. арк.), які презентовано учасникам семінару. Леси і палеоліт Поділля