Еколого-виховний захід «Чисті узбережжя озера Пісочне – 2018».

17.10.2018 | 17:08
12-14 жовтня 2018 р. викладачами кафедри раціонального використання природних ресурсів і охорони природи доц. Рожком І.М., доц. Сенчиною Б.В., доц. Койновою І.Б., доц. Телішом П.С., інж. Демчишин Ю. організована навчально- пізнавальна поїздка та екологічна акція «Чисті узбережжя озера Пісочне – 2018». У ній прийняли участь студенти та викладачі географічного факультету, а також випускники та друзі кафедри.
Учасники відвідали музей «Козацькі могили» у Берестечку, замок Любарта у Луцьку та Шацький НПП.
13 жовтня відбулась екологічна акція «Чисті узбережжя озера Пісочне – 2018». На цей раз, сміття було значно менше, як зазвичай. Учасники за 4 години зібрали сорок 100-літрових мішків різного непотребу на узбережжі озера. Переважно це пластикові та скляні пляшки, одноразовий посуд, упакування тощо. Відходи були вивезені на полігон ТПВ поблизу Шацька.
Акція стала першою частиною посвяти нових третьокурсників на кафедру. Ввечері відбулась традиційна «церемонія посвяти» у природоохоронці, організована старшокурсниками кафедри. На завершення учасники смакували смачну рибну юшку, зварену викладачами.
Проведення щорічних екологічних акцій у Шацькому НПП дає результати: сміття стає менше не лише завдяки зусиллям працівників парку, але й за рахунок підвищення екологічної культури відвідувачів рекреаційних зон та місцевого населення.
Організатори дякують усім учасникам заходу за активну життєву позицію та завзяття, а також дирекції Шацького НПП за організаційну підтримку.