Екологічна акція “Сортуй відходи – збережи ресурси”

29.03.2016 | 17:25

29 березня 2016 р. активісти студентського екологічного гуртка географічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка провели екологічну акцію з метою поширення інформації про правила екологічно відповідального поводження з побутовими відходами. Ідея подібної акції виникла після відвідання Львівського міського сміттєзвалища, що у Грибовичах. Виїзний семінар для студентів ІІІ курсу організувала доцент кафедри раціонального використання природних ресурсів і охорони природи Ірина Койнова в рамках вивчення дисципліни “Екологічна культура”.

Одна із причин щорічного збільшення об’ємів побутових відходів – відсутність первинного сортування серед населення Львова. Близько 70% побутових відходів – це цінна вторинна сировина, зокрема можна переробити і повторно використати пластик, папір, метали, скло, текстиль, непрацюючу побутову техніку чи енергоощадні лампи. Проблема у відсутності інформованості населення про те, куди ці вторинні ресурси можна здати або ж безпечно утилізувати.

Тому студенти виготовили та поширили серед студентів та викладачів інформаційний буклет із адресами пунктів прийому вторинної сировини у м. Львові та правилами сортування побутових відходів. Інформація буклету особливо зацікавила викладачів географічного факультету – екологічно свідомих та небайдужих до майбутнього.

Активісти екогуртка оформили експозицію “екодошки” з інформацією про наслідки сучасного поводження з побутовими відходами та негативний вплив львівського сміттєзвалища на довкілля та здоров’я людей.

На думку студентів, поширення інформації про екологічно відповідальну щоденну поведінку населення у побуті допоможе у вирішенні багатьох екологічних проблем сучасності, підвищити екологічну культуру та сформувати особисту відповідальність за стан довкілля.