Екологічна акція “Чисті Карпати – чиста Україна”

20.05.2016 | 14:26

13 – 15 травня відбулася вже традиційна восьма весняна екологічна акція “Чисті Карпати – чиста Україна”, яка проходила в межах Карпатського національного природного парку на базі Чорногірського географічного стаціонару Львівського національного університету імені Івана Франка. В акції взяли участь активні студенти, аспіранти, викладачі та випускники географічного факультету. Учасники розділились на три групи і, незважаючи на безперервний дощ, прибрали підніжжя г. Говерла, Заросляцький кар і туристичний маршрут на озеро Несамовите. Загалом зібрано понад 50 столітрових мішків сміття.

Організатори помітили позитивні тенденції: щороку сміття в Чорногорі стає все менше; зростає також екологічна свідомість туристів та кількість охочих взяти участь у акції студентів. Незважаючи на дощ,  на Говерлу виходили численні туристичні групи, учасники яких пропонували свою допомогу і зносили важкі сміттєві мішки вниз до сміттєвих контейнерів.

Таким чином географи нашого університету показали приклад, що чистота нашої домівки – неньки-України – залежить лише від кожного з нас. Збережімо красу Карпат майбутнім поколінням!!!

Від імені організаторів акції висловлюємо щиру подяку всім небайдужим, хто долучився до доброї справи, працівникам Карпатського НПП за організаційну підтримку в проведенні екоакції та обіцяємо організовувати ще багато цікавих акцій і науково-пізнавальних поїздок.

Запрошуємо всіх бажаючих до співпраці!!!