Відбувся IV Всеукраїнський конгрес молодих географів.

07.05.2018 | 17:16

З 27 квітня по 1 травня у с. Хрінники, що на Рівненщині відбувся IV Всеукраїнський конгрес молодих географів. До мальовничого краю Хрінницького Надстир’я приїхали понад п’ятдесят студентів з різних куточків України. Організаторами виступили студенти-географи з луцького осередку Європейської асоціації студентів географів EGEAlutsk.
Темою конгресу стало: Хрінницьке Надстир’я. Особливості використання території.
Традиційно, учасники мали можливість обрати один із трьох воркшопів, теми яких звучали наступним чином:
1. Проблема заповідання Хрінницького Надстир’я. (воркшоп-лідер Бончковський Олександр);
2. Наскрізна логіка суспільно-географічних дисциплін українських ЗВО: економічна географія, політична географія, просторове планування. (воркшоп-лідери Володимир Загрійчук та Олег Малець);
3. Планування об’єднання територіальних громад в Рівненській області засобами ГІС. (Воркшоп-лідер Остапенко Станіслав);
Від географічного факультету Львівського університету участь взяли вісімнадцять студентів, які представляли усі курси факультету напрямок географія і науки про Землю.
Впродовж п’яти днів конгресмени встигли ознайомитися з особливістю Поліського регіону, послухати цікаві лекції, плідно попрацювати на воркшопах, відпочити та гарно провести час з геородиною.
Ключовою подією конгресу стало географічне віче, на якому присутні прийняли резолюцію щодо покращення навчання у сфері географії.
Дякуємо, що у географічної спільноти така прогресивна та не байдужа молодь, яка прагне до змін і розвитку. Конгрес став тією подією, яка об’єднала географів і дала платформу для подальшого росту. Чекаємо з нетерпінням майбутніх подій і заходів для популяризації географії.